Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ EMAIL ΤΟΥ FACEBOOK

Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή της, ωστόσο υπήρχε εδώ και περίπου τρία χρόνια: το Facebook είχε μία υπηρεσία email, στο πλαίσιο της οποίας είχαν δοθεί στους χρήστες του διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την κατάληξη @facebook.com.

Η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στον τερματισμό της λειτουργίας της, καθώς, πέραν του ότι η χρήση της φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, είχε γίνει και λόγος για επικρίσεις σε βάρος του Facebook το 2012, λόγω της αντικατάστασης των διευθύνσεων email που είχαν «περάσει» στο λογαριασμό τους οι ίδιοι οι χρήστες από τα @facebook.com.
Από εδώ και πέρα (από τις αρχές Μαρτίου), τα emails που αποστέλλονται σε διευθύνσεις @facebook.com θα προωθούνται στην διεύθυνση προσωπικού email που δήλωσε ο χρήστης εγγραφόμενος στην υπηρεσία.
«Προβαίνουμε σε αυτή την αλλαγή επειδή οι περισσότεροι χρήστες δεν χρησιμοποιούν την διεύθυνση Facebook email τους» δήλωσε εκπρόσωπος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2010, ως μία απόπειρα «ενοποίησης» των τρόπων επικοινωνίας των χρηστών, μέσω ενός ενιαίου inbox που θα μπορούσε να δεχτεί μηνύματα Facebook, γραπτά μηνύματα SMS και emails.
Όσον αφορά στην ανησυχία ότι η εν λόγω κίνηση θα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα αποστολής email σε οποιονδήποτε χρήστη από οποιονδήποτε άλλο, απλά και μόνο στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση [username]@facebook.com, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Mashable ότι «περιορίσαμε τον αριθμό των μηνυμάτων που κάποιος μπορεί να λάβει στο inbox του από κάποιον με τον οποίον δεν συνδέεται».
«Επίσης, έχουμε συστήματα εντοπισμού spam, και δεν θα προωθούνται μηνύματα που θεωρούνται spam, ενώ και ο εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών email θα κάνει τους δικούς του ελέγχους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας προώθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου